VitaePro Walks i Bogense
Læs alt om VitaePro Walks i Bogense - en spændende december tur gennem Bogense med diger og en masse interessant historie.
Hvad er VitaePro Walks? Som vi nok alle ved, så er det sundt for både kroppen og sjælen at gå i den skønne natur og møde nye mennesker. Hos VitaePro vil vi gerne gøre mere for dig og din sundhed, og derfor har vi introduceret VitaePro Walks. Konceptet er meget simpelt: Vi vil løbende invitere vores medlemmer og ambassadører på en hyggelig gåtur, som alle kan være med på. Her kombinerer vi skønne oplevelser og en sund og aktiv livsstil. |
På dige-tur i Bogense
Sådan forløb turen
Det var en stor fornøjelse at byde en masse glade og friske VitaePro-medlemmer velkommen på en blæsende december-søndag til en spændende og hyggelig gåtur på 6,5 kilometer, hvor vi bl.a. vandrede på nogle af byens mange diger.
Den lille fynske købstad Bogense lagde rute til endnu en VitaePro Walks - denne gang i en stærk december-blæst og med grå skyer hængende over byen. Det påvirkede heldigvis ikke det gode humør og de gode snakke blandt VitaePro-medlemmerne.
Historien omkring Bogense
Det var en stor oplevelse at besøge Bogense, der har rødder helt tilbage til år 1288. Det er en by med en interessant historie og charmerende arkitektur. Det ældste bevarede hus stammer fra 1543 og anses for at være Fyns ældste hus. Byen opstod omkring år 1200 som en handelsplads ved et færgested til Jylland.
VitaePro Walks-turen begyndte ved den overdimensionerede statue af H.C. Andersen, som nu troner majestætisk over Bogense Gl. Havn. Statuen blev oprindeligt skabt af Jens Galschiøt til Odense, men flyttede til Bogense i 2022.
Fra havnen fortsatte turen ad dige-stien til Bogense Kirke, der blev bygget i 1406 og viet til Sct. Nikolajer og er en af Danmarks smukkest beliggende kirker. Kirkens imponerende spir med 29.000 håndhuggede egespåner har i århundreder været et vigtigt sømærke.
Vi fortsatte vores vandring på digerne, der beskytter Bogense mod oversvømmelser. Digerne, som har beskyttet byen siden 1700-tallet, gennemgår nu en omfattende renovering til 100 millioner kroner.
Fra dige-stien nød deltagerne udsigten til Æbleø og Mågeøerne og kunne på en klar dag skimte den jyske kyst. Turen fortsatte langs Ålebæk, en å, der dræner markerne øst for Bogense, og videre til den gamle fælled, nu en golfbane, inden vi kom til den lille Fredskov.
Fredskovsbegrebet stammer fra 1805 under kong Christian den 7. og påbyder, at ny skov plantes for hver fældet træ.
Inde i byen gik vi langs Bybæk, hvor der stadig siges at være ørreder. Bækken, der engang blev brugt til alt fra badning til kloakafløb, løber under Adelgade, der en af byens historisk rige gader. Her besøgte vi Adelgade 44, Fyns ældste hus, bygget tilbage i 1420.
Vandringen sluttede ved Bogenses egen Manneken Pis, der er en charmerende lille statue indviet i 1934 og ofte klædt ud som del af en lokal tradition.
Turen gav deltagerne et unikt indblik i Bogenses historie og charme, hvilket gjorde VitaePro Walks-turen både lærerig og eventyrlig.
Prøv selv turen
Var du ikke med på turen? Så fortvivl ej; du har nemlig mulighed for selv at tage turen rundt i Bogense. Du kan selv downloade ruten ved at klikke her.
En hyggelig afslutning på turen
Tilbage på havnen var der dækket op i det store telt med rygende varm gløgg og lækre æbleskiver, der var en perfekt afslutning på en rigtig hyggelig dag.
Hos VitaePro ser vi allerede frem til næste eventyr med VitaePro Walks og de mange nye oplevelser, vi glæder os til at dele med vores medlemmer. Samtidig vil vi gerne takke for en fantastisk dag! Vi ønsker at takke alle deltagerne for at være med til at skabe en helt særlig dag fyldt med glæde, bevægelse og fællesskab. VitaePro Walks er en del af vores fortsatte indsats for at fremme en aktiv livsstil og styrke fællesskabet blandt vores medlemmer. Vi håber at se dig til vores kommende events og glæder os til at dele flere fantastiske oplevelser sammen. På gensyn næste gang til endnu en inspirerende tur med VitaePro Walks! |